Polityka prywatności

                                       

Polityka prywatności sklepu www.czarszka.pl (dalej: Sklep) formułuje zasady gromadzenia, wykorzystywania i przetwarzania danych osobowych pozyskanych od użytkowników Internetu (dalej: Użytkownik) za pośrednictwem strony Sklepu przez administratora danych osobowych - firmę CZARSZKA Paulina Patalas z siedzibą w Złotowie przy ul. Domańskiego 52, 77-400 Złotów. Niniejsza Polityka opisuje również reguły obsługiwania plików „cookies” przez Sklep.

Przetwarzanie danych osobowych

Dane osobowe, jakie będą wymagane w przypadku dokonywania rejestracji i zakupów w moim Sklepie to:

  • imię i nazwisko,

  • adres zameldowania,

  • adres do wysyłki, jeśli jest inny niż adres zameldowania,

  • e-mail,

  • numer telefonu,

  • nazwa firmy oraz numer identyfikacji podatkowej (w przypadku firm).

Podanie powyższych danych jest dobrowolne, a jednocześnie niezbędne dla rejestracji w Sklepie lub realizacji zamówienia.

Użytkownik powinien zadbać, aby powyższe dane były aktualne i zgodne z rzeczywistością.

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych zapewniam wszystkim Użytkownikom możliwość wglądu do swoich danych oraz ich poprawiania, a także usunięcia. Możliwe jest to po zalogowaniu się na stronie Sklepu.

Dane osobowe Klientów pobierane są w celu prowadzenia Sklepu, a w szczególności:

  • dostosowania serwisu do potrzeb Klientów,

  • obsługi procesu rejestracji i logowania do konta,

  • realizacji zamówień,

  • zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Sklepu,

  • zawarcia i wykonania umowy sprzedaży produktów (włącznie z dostawą) oraz obsługą reklamacji,

  • tworzenia wewnętrznych raportów i analiz,

  • przesyłania na podany adres poczty elektronicznej zamówionego biuletynu informacyjnego (newsletter).

Państwa dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom trzecim (firma kurierska) w celu realizacji zamówienia. Zawartość przekazywanych danych jest ograniczona do wymaganego minimum.

Informacja o cookies.

Sklep nie zbiera automatycznie żadnych danych z wyjątkiem danych zawartych w plikach cookies podczas korzystania z witryny.

Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników np. na komputerze, smartfonie, pozwalające prawidłowo wyświetlić zawartość oglądanej strony. Sklep nie przechowuje w plikach cookies danych osobowych Użytkowników.

Użytkownicy mogą samodzielnie kontrolować sposób obsługi plików cookies za pomocą mechanizmów wbudowanych w używane oprogramowanie służące do przeglądania stron www. Zablokowanie niektórych plików cookies może jednak wpłynąć na brak możliwości zarejestrowania się/zalogowania się na swoje konto w Sklepie lub/i brak możliwości dokonania zakupu.

Pliki cookies wykorzystuję w następujących celach:

  • Obsługa logowania - weryfikacja połączenia między użytkownikiem a moim serwerem. Sklep nie przechowuje w plikach cookies informacji identyfikujących poszczególnych użytkowników a jedynie dane dotyczące połączenia,

  • Prezentacja treści - zabezpieczenie przez wyświetlaniem użytkownikowi ponownie tych samych treści,

  • Obsługa formularzy - zabezpieczenie serwisu przed działaniem robotów (programów komputerowych służących do automatycznego badania zawartości serwisu www),

  • Statystyka - budowanie anonimowych statystyk odwiedzin mojego Sklepu.

Dokładam wszelkich starań, aby zapewnić moim Klientom oraz innym osobom fizycznym wysoki poziom bezpieczeństwa w zakresie korzystania z serwisu Sklepu.

Administrator danych może dokonywać zmiany w niniejszej Polityce Prywatności w każdym czasie z uwagi na zmiany techniczne Sklepu, nowe funkcjonalności lub modyfikacje Sklepu. Zmiany niniejszej Polityki Prywatności nie mogą pozbawiać Użytkowników praw nabytych i odnoszą one skutek na przyszłość, od daty wprowadzenia zmiany. Użytkownik, który nie będzie zgadzał się na zmiany Polityki Prywatności może w każdej chwili zaprzestać korzystania ze Sklepu.